ICT omgeving beveiligen

Als organisatie is het hebben van een goede IT infrastructuur zeer belangrijk. Een goede infrastructuur kan je overigens alleen helpen wanneer deze ook daadwerkelijk goed beveiligd is.  Hoe kun je deze omgeving dan precies goed beveiligen? Als organisatie kan je namelijk flink in de problemen komen als er bepaalde bestanden worden gelekt. Wil je advies over wat te doen met de beveiliging. Ga dan naar je ICT bedrijf in Breda.

Toegang bepalen per medewerker

Als directie of eigenaar is het belangrijk om goed te kijken naar de toegang van de werknemers bij bepaalde bedrijfsbestanden. Kunnen alle medewerkers bijvoorbeeld bij gevoelige gegevens van het bedrijf en de klanten? Vooral bij net startende medewerkers moet hier goed naar gekeken worden. Daarnaast hebben ook niet alle medewerkers toegang nodig tot alle bestanden. Probeer dit dus als organisatie goed af te bakenen.

Maak een plan omtrent de beveiliging

Als organisatie is de veiligheid niet zomaar iets waar gemakkelijk over gedaan kan worden. Een lek kan enorme consequenties hebben en daarom is het hebben van een goed veiligheidsplan ook belangrijk. Hierin moet onder andere naar voren komen hoe de medewerkers met gevoelige informatie dienen om te gaan. Denk hierbij aan bestanden op persoonlijke telefoons of wat moet er gedaan worden zodra er een lek is in het systeem? Hoe moet er vervolgens worden gehandeld en wie moeten er op de hoogte worden gebracht. Voor het handelen bij een lek kan overigens ook een apart plan worden gemaakt.

Bewustzijn creëren bij de medewerkers

Het hebben van dergelijke plannen is allemaal wel heel erg leuk. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat de medewerkers dit ook daadwerkelijk volgen en exact weten hoe er gehandeld moet worden wanneer het zover is. Dit kan onder andere door dit door te nemen bij het inwerken van het nieuwe personeel. Daarnaast kan voor het huidige personeel 1x per jaar dit een keer goed worden doorgenomen. Hierdoor blijft iedereen van de huidige protocollen up to date.

Meer weten?

Wil je meer weten omtrent de ICT infrastructuur en waarom het zo belangrijk is voor je organisatie? Neem dan een kijkje in een zakelijk blog.