Tijdens het opstarten van een nieuw bedrijf kan het zijn dat je niet veel afweet van marketing. Dit is waar online marketing bureau in the picture komen, deze bedrijven kunnen je helpen bij de marketingafdeling van je bedrijf, zodat jij je geheel kan focussen op je eigen bedrijfje!

Naast reguliere marketing is het tegenwoordig ook belangrijk om deel te nemen aan online marketing. Dit komt door de komst en de groei van het internet door de jaren heen. Hierdoor zijn er ook marketing bureaus gespecialiseerd in online marketing! Deze zorgen voor een betere online vindbaarheid voor jouw bedrijf!

Maar, wat voor online marketing diensten zijn er? Deze vraag wordt beantwoord in dit artikel, we zetten de drie populairste methode op een rijtje voor je, zodat jij je niet suf zoekt naar de online marketing dienst die bij jouw past! 

  1. Zoekmachine optimalisatie

Veel online marketing bureaus gebruiken zoekmachine optimalisatie, dit houdt in dat de vindbaarheid van je bedrijfs website verbeterd in het Google algoritme (de lijst van google als je iets opzoekt). Dit wordt gedaan door relevante onderwerpen te linken naar jouw website, zodat er een goed online verkeer ontstaat.

2. Online adverteren

Natuurlijk is het ook mogelijk om zoals in het echte leven te adverteren, maar dan online! Dit wordt gedaan door advertenties te plaatsen op relevante websites door middel van google ads of op vaak bezochte websites zoals facebook ads of andere dergelijke websites. Dit maakt de naamsbekendheid groter.

3. Social media marketing

De opkomst van het internet heeft ook social media met zich meegebracht. Dit is een populair medium, waardoor de mogelijkheid om beter vindbaar te worden groot is. Social media marketing vergt wel een social media strategie, waarmee je doelen stelt en die probeert te bereiken. Dit is anders dan adverteren op social media aangezien dit ook kan door middel van een account waar wekelijks of zelfs dagelijks activiteit van komt (Think Online).