Overal en altijd in contact blijven met je vrienden is de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden. Maak jij al gebruik van een applicatie als Whatsapp of Messenger? Het zijn slechts voorbeelden van apps, die je op je mobiele telefoon of tablet kunt installeren. Na het installeren hiervan heb je enkel nog een internetverbinding nodig, om daadwerkelijk te kunnen chatten. Er zijn verschillende manieren om je telefoon te verbinden met het internet. De goedkoopste oplossing is het gebruik van een WiFi-verbinding. Vaak hebben mensen thuis zo’n internetverbinding, evenals op hun werk. Een alternatief is het gebruik van mobiele data. Dit kan bijvoorbeeld met prepaid en sim only abonnementen.

 

Voordelen van een prepaid simkaart

Met name voor ouderen kan het gebruik van een prepaid simkaart interessant zijn. Met een prepaid simkaart betaal je per element wat je verbruikt. Dat wil zeggen dat per belminuut of per MB aan mobiele data wordt afgerekend door je provider. Op het moment dat het saldo van je prepaid simkaart verbruikt is, dien je hier nieuw tegoed aan toe te voegen. Dit doe je door een beltegoedkaart te kopen in een fysieke winkel of online. Wanneer je relatief weinig mobiele data verwacht te verbruiken, is een prepaid simkaart de goedkoopste oplossing.

 

Sim only abonnementen als alternatief

Een goed alternatief voor een prepaid simkaart, is het gebruik van een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor een x aantal belminuten en MB’s aan mobiele data. Tegenwoordig zijn er ook abonnementen, waarbij niet met MB’s maar met GB’s wordt gewerkt. Ideaal, wanneer je veel gebruik maakt van mobiele data om in contact te blijven met vrienden en familie. Zowel voor een prepaid simkaart als voor sim only abonnement geldt, dat het verstandig is om vooraf verschillende providers met elkaar te vergelijken.