Voor kleine en middelgrote bedrijven kan het runnen van een webshop soms heel veel werk zijn. Je bent zo lang bezig met het proces van bestellen en verzenden, dat je bijna niet toe komt aan de promotie en marketing van je webshop. Dit is jammer, want juist deze aspecten zorgen ervoor dat je webwinkel een succes kan worden. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om het logistieke proces achter je webshop uit te besteden.

Wat is e-fulfilment?

Fulfilment bedrijven zijn erin gespecialiseerd om het hele logistieke proces achter je webwinkel te beheren. E-fulfilment staat voor het afhandelen en verwerken van alle processen en activiteiten die voortkomen uit klantcontact. In het geval van webshops betekent dit dus, het afhandelen en verwerken van bestellingen en verzendingen.

Waarom gebruik maken van e-fulfilment?

Waarom zou je als middelgroot of klein bedrijf  gebruikmaken van  e fulfilment? Er zijn verschillende voordelen te noemen van het inschakelen van een fulfilment bedrijf. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

Het scheelt je heel veel tijd

Allereerst kost het afhandelen van het logistieke proces heel veel tijd. Dit is kostbare tijd die je beter kan steken in de marketing en promotie van je webwinkel. Wanneer je dit proces uitbesteedt, hou je hiervoor veel meer tijd over. Je zult zien dat dit zich uiteindelijk terugbetaald.

Minder opslagruimte nodig

Het voorraadbeheer en het afhandelen van bestellingen kost veel opslagruimte. Een fulfilment bedrijf neemt deze last uit handen en zorgt er tegelijkertijd voor dat klanten hun bestelling snel ontvangen.

Betere klantervaring

Fulfilment dienstverleners zijn er in gespecialiseerd om het proces van bestellen en verzenden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Alle processen worden specifiek afgestemd op jouw webwinkel. Hierdoor wordt het voor de klant een stuk fijner om bestellingen te plaatsen op uw website en worden de verzendingen goed geregeld. Hierdoor zal de klantervaring verbeteren.