Een e-fulfilment bedrijf

Er zijn tegenwoordig veel vrouwen en mannen die voor zichzelf gaan beginnen. Ze willen hun eigen baas zijn. Mannen doen dat vooral door zich bij het KvK in te laten schrijven als een klusbedrijf. Ze leveren werkzaamheden die ze bij hun baas hebben gedaan en hopen op die manier voldoende inkomsten te hebben. Voor vrouwen is dat vaak anders. Ze willen producten gaan verkopen via internet. Daarom komen er ook steeds meer webshops waar je producten via internet kunt kopen.

Het maken van een webshop
Het maken van een goede webshop is niet eenvoudig. Wanneer een potentiële klant een product zoekt dat ook jij verkoopt, is het belangrijk dat zo’n klant op je webshop terechtkomt. Daarom is het belangrijk je goed te laten voorlichten. Vaak is het verstandiger om in samenspraak met een deskundige de webshop op te zetten, die je dan verder alleen kunt bewerken als hij online is. Ook moet je, als je voor jezelf begint je houden aan een aantal belangrijke regels op het gebied van boekhouden, de belasting, de opslag van de producten en nog meerdere andere zaken. Omdat het best ingewikkeld is, moet je je goed laten voorlichten voordat je eenmaal als zelfstandige start.

Het verkopen van de producten
Wanneer je eenmaal online bent, kunnen er producten besteld worden die je in je webshop aanbiedt. Zodra dat er een product wordt gekocht, moet je dat inpakken, adresseren en versturen. Het product dat je aanbiedt moet gemakkelijk te kopen zijn. Ook voor het betalen moet je verschillende mogelijkheden aanbieden. Wanneer een klant veel moeite moet doen om het product in bezit te krijgen, zal hij of zij afhaken en naar een ander gaan. Een klant moet de mogelijkheid hebben het product, kosteloos terug te sturen wanneer het niet bevalt en het moet een dag na de bestelling worden afgeleverd. In het begin kun je dat allemaal nog wel bijhouden, maar als je succes hebt, zal het werk je te veel worden. Dan is kan e-fulfilment uitbesteden een oplossing zijn.

Een e-fulfilment servicebedrijf
Je moet, wanneer je de e-fulfilment wilt uitbesteden, dus alle logistieke handelingen, een goed bedrijf moeten zoeken. Wanneer je die hebt gevonden, moet je eerst in gesprek met elkaar gaan. Er moeten goede afspraken gemaakt worden die in een contract worden vastgelegd. Wanneer je tot overeenstemming gekomen bent, wordt je webshop gekoppeld aan hun website. Dat is belangrijk omdat een besteld product op je webshop ook door het servicebedrijf wordt waargenomen. Ze kunnen dan direct in actie komen. Ze nemen daarbij alle logistieke handelingen van je over. Ze zullen het product inpakken, adresseren en versturen. Je hoeft zelf niets meer in voorraad te hebben en ook de eventueel teruggestuurde producten zal het e-fulfilment servicebedrijf weer in ontvangst nemen. Door deze manier van handelen weet je zeker dat het product binnen 24 uur bij de klant wordt afgeleverd. Doordat klanten 24 uur per dag 7 dagen in de week producten kunnen bestellen, zal de verkoop van je producten alleen maar toenemen.

Vrije tijd
Doordat je nu samenwerkt met een e-fulfilment servicebedrijf heb je tijd om je webshop bij te houden. Er moeten regelmatig nieuwe producten aan worden toegevoegd. Ook kun je de webshop zo maken dat teruggestuurde producten tegen een goede korting nogmaals worden aangeboden. Omdat alles goed is geregeld, houd je ook nog vrije tijd over voor jezelf.

 

Bron: Softwaremagazine.nl