Facebook Messenger is een gratis app voor het sturen berichten die wordt gebruikt voor instant messaging, waarbij foto’s, video’s, audio-opnamen tijdens groepschats kunnen worden gedeeld. De app, die gratis te downloaden is, kan worden gebruikt om te communiceren met uw vrienden op Facebook.

Is Messenger iets anders dan Facebook?

De Messenger-app is een afzonderlijke app op Facebook. De profielen van gebruikers kunnen echter worden ingesteld met behulp van hun Facebook-account of telefoonnummer.

Wat zijn de belangrijkste functies?

Instant messaging

Foto / video delen

Groepschats – gebruikers kunnen chatten met hun Facebook-vrienden en telefoonboekcontacten

Mogelijkheid om spraakberichten op te nemen

Live videochat // videobellen

Is er een leeftijdsbeperking?

Net als Facebook moeten gebruikers 13+ zijn om de app te downloaden.

Als u jonger bent dan deze leeftijd, moet u toestemming hebben van een ouder of voogd.

Waarom houden jongeren van Messenger?

Het is gratis te downloaden

U kunt contact maken met zowel Facebook-vrienden als contacten in uw telefoonboek

Het is makkelijk te gebruiken

U kunt kleurrijke / leuke ‘stickers’ sturen naar vrienden

Voor jongere Messenger-gebruikers zijn stickers ‘een populaire functie binnen de berichten-app.

Hoe werkt het?

Gebruikers downloaden de app op hun mobiele apparaat of tablet; de app kan ook op desktop worden gebruikt. Gebruikers hebben de mogelijkheid om Messenger in te stellen via hun Facebook-account of met hun telefoonnummer (vergelijkbaar met WhatsApp) Als u ervoor kiest om een ​​account te maken met uw Facebook-profiel, neemt Messenger informatie van uw Facebook-profiel mee naar stel uw Messenger-profiel in. Deze informatie omvat vriendenlijst, profielfoto, enz. De app kan synchroniseren met uw telefooncontacten en met uw huidige vriendenlijst op Facebook.

 

Zijn er risico’s?

Bij alle berichten-apps zijn risico’s en dingen om op te letten. Enkele van de meer algemene risico’s zijn cyberpesten, en delen van ongepaste content en chatten met vreemden. Om deze problemen te voorkomen, moeten dezelfde regels gelden voor alle online interacties met jongeren; deel alleen gegevens met diegenen die u vertrouwt in het echte leven, denk na voordat u klikt en meld ongepaste gegevens of berichten aan een volwassene. Er zijn enkele andere risico’s die specifieker zijn voor de Messenger-app waar ouders zich ook bewust van moeten zijn.

Facebook Privacy-instellingen

De Messenger-app worden gesynchroniseerd met alle contacten in uw telefoonboek, naast Facebook-vrienden. Als u zich zorgen maakt over wie de lijst met contactpersonen van uw kind is of als u de contacten van uw kind wilt beperken tot alleen Facebook-vrienden, kunt u dit doen door de optie Synchroniseren met contacten over te slaan tijdens het downloaden van de app of door deze uit te schakelen in de instellingen. Ga naar Instellingen> Personen> Schakel gesynchroniseerde contactpersonen uit.