Iedereen heeft er weleens van gehoord: een IT bedrijf. Wat houdt een IT bedrijf eigenlijk precies in? Wat in ieder geval belangrijk is om te weten, is dat IT ook wel ICT genoemd wordt in Nederland. Het komt dus op hetzelfde neer. De IT betekenis is gemakkelijk. Het staat namelijk voor informatietechnologie. Het heeft te maken met telecommunicatie, informatiesystemen en allerlei computers. ICT betekent informatie- en communicatietechnologie. Beide benamingen kunnen gebruikt worden. De IT is op de dag van vandaag ontzettend belangrijk. Het regelt niet alleen bijvoorbeeld jouw bestelling via internet, maar zorgt er ook voor dat levens gered worden. In een ziekenhuis wordt namelijk ook volop gebruik gemaakt van IT, net als dat zeer belangrijke informatie verspreid kan worden op deze manier. Al met al is het zeker iets om je in te verdiepen!

De sector van IT kan onderverdeeld worden in een behoorlijk aantal punten. Denk daarbij aan software, hardware, diensten, maar ook product- en dienstenleveranciers. Bij hardware kan worden gedacht aan dingen die tastbaar zijn. Denk aan een computer zelf. Bij software moet je juist denken aan de niet tastbare dingen zoals een bepaalde code die ontwikkeld is. Bij IT hoort ook het ontwikkelen/beheren van systemen, allerlei databases, netwerken en natuurlijk games en websites. Er zijn miljoenen Nederlandse websites die allemaal in elkaar gezet moeten worden en daarbij ook onderhoud nodig hebben. Games zijn altijd in trek en worden dan ook volop bedacht en daarna ook daadwerkelijk gemaakt. Dit hoort ook thuis in IT-sector. Bij top ICT-bedrijven kan worden gedacht aan Vodafone, KLM en meer. Hoewel deze op het eerste gezicht misschien niet zo bekend lijken, zijn ze dat zeker wel en maken ze ook volop gebruik van IT en de hele sector hiervan. Het zijn niet perse software bedrijven, maar danken hun succes mede aan het gebruik van IT.

Wil je meer weten over wat IT precies inhoudt? Dan kun je terecht op bijvoorbeeld Wikipedia waar je meer kunt lezen over de IT-sector. Wist je overigens dat de IT-sector steeds populairder wordt? Er zijn veel banen in te vinden, dus de kans is groot dat je straks een leuke baan hebt als je besluit om IT te studeren. Dit is mogelijk op HBO-niveau.

Wie zijn wij?

Wij bij Livemessengers begrijpen dat de hele wereld rondom IT niet altijd even makkelijk is. Zeker niet voor mensen die niet volop gebruik maken van een computer of andere apparaten. De wereld van IT is nou eenmaal niet eenvoudig. Je kunt bij ons terecht voor van alles en nog wat op het gebied van IT. Wij hebben een blog op het gebied van onder andere IT. Verder kun je ook terecht voor informatie over bijvoorbeeld telefoons en telecom, wat ook zeker niet onbelangrijk is in deze wereld. De IT-sector blijft groeien en dat is niet voor niets. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van al het nieuws hiervan. Natuurlijk lees je bij ons niet alleen nieuws, maar ook leuke weetjes. Je kunt dan ook rekenen op leuke artikelen die begrijpbaar zijn en blijven. Je kunt altijd terecht op onze website die geüpdate is met de nieuwste feitjes, leuke weetjes en simpelweg leerzame blogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *