Elk jaar ontstaan er weer nieuwe trends op het gebied van webdesign. In 2018 wordt er meer de nadruk op creativiteit gelegd vergeleken met de jaren ervoor. Echter betekent dit niet dat de gebruiksvriendelijkheid achteruit gaat. De nieuwste webdesign ontwikkelingen leggen we je in dit artikel uit.

Allereerst wordt er meer nadruk gelegd op het gebruik maken van felle kleuren binnen webdesign. Voorheen werd er meer gekozen voor veilige Internet-kleuren, maar dit verandert steeds meer omdat bedrijven zich willen onderscheiden van andere bedrijven. Met de kleuren die je gebruikt in je webdesign kun je al een groot gedeelte van je stijl bepalen. Naast felle kleuren, wordt er ook steeds vaker gekozen voor sterke contrasten. Wanneer dit gecombineerd wordt met het lettertype grootte wat bij de website past zal de inhoud goed leesbaar blijven.

Wat betreft de lay-out, zijn er twee trends die sterk in ontwikkeling zijn en vaker gebruikt zullen worden; Cards en Abstract. Cards wordt hedendaags vaak gebruikt, namelijk door bijvoorbeeld Twitter, Netflix en Facebook. Er wordt een verzameling van informatie over één specifiek thema tot een kaart gebundeld. Deze zijn vervolgens vaak omkaderd of ze staan in een grid of lijst. Deze trend bestond al langer maar zal dit jaar nog meer gebruikt worden. Deze lay-out is vrij makkelijk toe te passen. De Abstract lay-out is weer compleet anders. Deze vorm is anders dan het vaste grid, en hierdoor kan er op een veel creatievere manier worden uitgelijnd. Denk hierbij aan het gebruik maken van beelden en vlakken op een andere manier dan hoe ze daarvoor werden opgesteld.

Wat betreft de teksten, vallen grotere lettertypes steeds meer in de smaak. Voorheen zagen teksten er vooral compact uit, maar dit verandert wanneer de lettertypes in grootte toenemen. Hierdoor krijgt een tekst vanzelf meer aandacht. Ook het gebruik maken van grotere koppen is een nieuwe trend. Hierdoor wek je sneller interesse op en blijft een bezoeker vaak langer je pagina bezoeken.

Tenslotte is er op het gebied van illustraties en foto’s ook een nieuwe trend. Er zullen namelijk minder foto’s en meer illustraties worden gebruikt. Een illustratie zorgt ervoor dat je snel kunt zien waar een tekst over gaat. Tevens kan het extra informatie geven (doordat het bijvoorbeeld als grafiek gebruikt wordt) en de website extra laten opvallen. Hierbij is het wel aan te raden je illustraties goed aan te laten sluiten bij je huisstijl van je website. Wat betreft foto’s, wordt er steeds meer gefocust deze professioneel te laten zijn in plaats van dat het een eenvoudig genomen plaatje betreft.

Wanneer je van plan bent om je eigen website te maken, kun je op de website van Learnit kijken. Zij bieden verschillende cursussen aan op het gebied van webdesign. Maar als je meer wil leren over SQL kun je ook deze training volgen: cursus sql. Teven kun je op de website van Learnit terecht als je zaken in andere branches wil leren. Zij bieden namelijk ook veel trainingen aan die je kunt gebruiken wanneer je ander werk uitoefent. Wanneer je bijvoorbeeld ondernemer bent en meer wil leren op het gebied van verkopen, kun je de cursus verkoop volgen.