Steeds meer beginnende ondernemers en bedrijven stappen over op zakelijk internet. Maar niet iedereen weet waar ze precies op moeten letten. Niemand wilt een keuze maken waar ze later spijt van krijgen. Daarom hebben we in dit artikel 3 tips op een rijtje gezet voor het kiezen van een goede aanbieder.

1. Welke snelheid heeft u nodig?

Bepaal van te voren welke snelheid u nodig heeft. Dit is afhankelijk van uw bedrijf. Bij het selecteren van een provider op de mogelijkheden die hier geboden worden. Zo voorkom je dat je teveel betaald en niet een te langzame verbinding hebt wat de productiviteit in de weg staat.

Overbooked en non-overbooked
Voor de meeste mensen klinken deze termen onbekend in de oren. Het speelt echter wel een cruciale rol in het maken van een keuze. De term overbooked wordt gebruikt door providers om aan te geven of een glasvezelverbinding gedeeld wordt tussen meerdere bedrijven. Door te delen worden de kosten lager, een nadeel is dat de betrouwbaarheid ook wat minder wordt. Wanneer een ander bedrijf intensief gebruikt maakt van het netwerk dan gaat dit ten koste van uw eigen snelheid.

2. Bespaar niet op kosten

Het is verleidelijk om te kiezen voor de goedkoopste optie. Zeker wanneer aanbieders van zakelijk internet vaak geen exacte prijsindicatie kunnen geven. Deze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Het is aan te raden om bij meerdere providers een offerte aan te vragen. Hierin worden de kosten uitgelegd. Een hogere prijs betekent vaak ook hogere kwaliteit.

 

3. Verbinden met de cloud?

Let bij het vergelijken van zakelijk internet aanbieders ook op de mogelijkheden die zij bieden voor het verbinden van het netwerk met de cloud toepassingen. De kans is groot dat uw bedrijf al werkt in de cloud of dit in de nabije toekomst zal doen. Een betrouwbare internetverbinding is dan van groot belang. Informeer bij aanbieders naar het implementatieproces en vraag of zij naast de bekende externe cloud services eventueel ook werken met eigen cloud servers.