Er is een periode geweest na de crisis waarin ICT als een tak gezien werd waar makkelijker de ontslagen vielen dan ergens anders, dat was ook zo. Dit was namelijk een van zwaarst getrokken takken van een bedrijf. Dit is helemaal veranderd. ICT sectoren worden alsmaar belangrijker. De wereld is aan het digitaliseren. Dit brengt gemakken en gevaren met zich mee. In beide gevallen zijn er meer ICT specialisten nodig en om deze te werven moet er of heel veel betaald worden of je laat huidige medewerkers aan een ICT training meedoen. ICT trainingen zijn dan ook steeds populairder omdat bedrijven snappen dat dit enorm belangrijk is. Up to date blijven is een must en een specialist in huis hebben is nog belangrijker.

Steeds meer bedrijven realiseren zich dat een ICT specialist het bedrijf op een hoger niveau kan brengen. De ICT training van Master-it leid de ICT medewerker op naar dit niveau.

Wat doet een ICT specialist eigenlijk? Veel mensen vinden dit namelijk abstract werk. Ze zitten de heledag achter hun computer met codes te werken. In principe zit hier ergens een kern van waarheid. Ze houden zich bezig met computers en schrijven software (met codes) en onderhouden websites en data. Deze specialisten zijn dus echt specialist op het gebied van de computer technologie. Deze technologie neemt in een rap tempo toe. Bijleren is dus enorm belangrijk.

Een ander bewijs dat ICT enorm belangrijk is, is dat ICT bedrijven uit de grond worden gestampt. Dit komt omdat de vraag naar de specialisten enorm is. Steeds meer bedrijven en ondernemers spelen daar op in. ICT trainingen spelen daar een grote rol in. Deze bedrijven moeten up to date blijven van de nieuwste ontwikkelingen in deze turbulente markt.