Iedere ondernemer heeft ermee te maken: je wilt online zo goed mogelijk gevonden worden, maar dat wil niet altijd goed lukken. Dit komt doordat het tijd nodig heeft, maar ook door gebruik te maken van de juiste tools en het inzetten van social media op de goede manier. Zo groeit jouw online bereikbaarheid en geniet je van alle voordelen die hierbij komen kijken.

Betere vindbaarheid

Het begint bij het optimaliseren van je website. Dit kun je zelf doen, maar vaak komt er meer bij kijken dan je van te voren denkt en is het een stuk moeilijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je hier ook specialisten voor inhuren. Zij zorgen dat je website beter gevonden gaat worden met onder andere SEO-teksten en linkbuilding. SEO-teksten zijn teksten met unieke woorden en zoekwoorden van internetgebruikers erin verwerkt. Linkbuilding betekent dat andere sites naar jouw website gaan linken. Dit merken zoekmachines als Google op en hierdoor ga je omhoog in de ranking.

Goede marketing

En omhoog gaan in de ranking betekent dat mensen je website sneller gaan vinden, en hiermee is al een groot gedeelte van de weg naar online bereikbaarheid voltooid. Een andere strategie is het inzetten van goede marketing. Je kunt bijvoorbeeld social media als Facebook of Instagram inzetten voor advertenties. Vaak kun je zelf kiezen op welke manier je wilt adverteren (denk aan leeftijd of woonplaats). Wat is goede marketing? Kies niet voor hele lappen tekst waarin je jouw bedrijf voorstelt, maar denk eerder aan een video of afbeelding. Dit is veel meer in trek bij jouw doelgroep.

Gebruik social media

Ook door middel van social media kun je jouw online bereikbaarheid vergroten. Kies voor het social media platform waar jouw doelgroep zich bevindt en vanaf hier kun je contact leggen met je volgers en klanten. Hierdoor bouw je een band op met je volgers en zullen zij jouw sneller bij vrienden en kennissen voorleggen. Ook het aantal likes wat je hebt op je pagina is van invloed op je online bereik. Heb je moeite met het genereren van likes? Er is altijd nog de optie om likes te kopen.