Je hebt een Android Mediabox gekocht en wilt graag in een korte handleiding lezen hoe je dit kleine apparaatje van Google het beste kunt installeren? Lees dan snel verder. Via deze handleiding geven we informatie over hoe je de Android Mediabox snel en eenvoudig kunt installeren, zodat je het maximale eruit kunt halen.

De Android Mediabox is al een tijdje op de markt, maar is over het algemeen goed ontvangen. Het mooie van dit apparaatje is dat je jouw smartphone en televisie samen kunt laten werken, wat nieuwe mogelijkheden met zich mee brengt. Gelukkig is de Android mediabox enorm eenvoudig te installeren. Laten we aan de slag gaan!

De Android mediabox pakket
Als het goed is vind je in het Android Mediabox pakketje het apparaatje zelf, de HDMI kabel en een stekker. Je steekt de HDMI kabel aan de achterkant van de televisie en vervolgens stop je het stekker in het stopcontact. Wanneer je de televisie aanzet, zal het vervolgens automatisch het besturingssysteem van Android op starten. Vervolgens is het slim om de speciale android app te downloaden, waarmee je jouw smartphone in contact kunt brengen met de televisie.

Met deze app heb je toegang tot onbeperkt films, series en sportwedstrijden. Daarnaast kun je via deze applicatie gedownloade applicaties openen. Je hebt de app niet nodig om gebruik te maken van de Android Mediabox, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. De applicatie is overigens geheel gratis te downloaden in de Google Play store. Daarnaast kan deze app ook gedownload worden in de Apple store, waardoor het mogelijk wordt voor IOS gebruikers om gebruik te maken van de Android mediabox.

Abonnementen afsluiten

Wie gebruik wil maken van onbeperkt films en series kijken zal hiervoor maandelijks moeten betalen. In dit geval kun je via de Android Mediabox app een abonnement afsluiten. Er zijn twee verschillende abonnementen beschikbaar, namelijk het abonnement voor films en series en daarnaast een abonnement voor sportwedstrijden. Het voordeel ven deze abonnementen is dat je deze stop kunt zetten wanneer jij dat wilt. Zo kun je deze abonnementen stopzetten wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om welke reden dan ook. Je zit nergens aan vast!

Het fijne aan deze abonnementen is dat je de films, series en sportwedstrijden vanaf je smartphone kunt bekijken en eveneens vanaf je televisie. Zo kun je bijvoorbeeld een sportwedstrijd live kijken vanaf je televisie, maar wanneer je halverwege in slaap valt, kun je deze de volgende morgen in de trein verder kijken vanaf je smartphone. Daarnaast worden films en series niet gedownload, maar stream je deze waardoor je er geen geheugen voor hoeft te gebruiken.

Games spelen via de Android mediabox
Het spelen van games kan een leuke bezigheid zijn voor de familie of voor jou alleen. De smartphone game apps zijn inmiddels flink uitgebreid, dus je kunt genieten van games op hoge kwaliteit. Het aanbod van games begint als maar toe te nemen. Zo vind je er educatieve games voor kinderen, maar ook schietgames voor de oudere generatie.

Het grote voordeel is dat je je smartphone kunt gebruiken als game controller, zodat je de game op jouw televisie plaatsvindt. Dit maakt het mogelijk om met meerdere deelnemers een game te spelen, waarbij iedereen zijn smartphone als game controller kan gebruiken. Dit komt het spelvermaak absoluut ten goede.

Mocht je de Android mediabox nog niet aangeschaft hebben, maar wel geïnteresseerd zijn dan raden we je aan een bezoek te brengen aan de android mediabox webwinkel. Op deze website kun je veel informatie vinden over het kleine apparaatje en wat de voordelen zijn. Het apparaatje zelf wordt hier voor ongeveer € 100 aangeboden, wat ongeveer de bodemprijs is.