WordPress bestaat nu 14 jaar en laat mooie cijfers zien. Het populairste CMS (Content Management Systeem) ter wereld. WordPress wordt niet alleen gebruikt door bloggers en kleine webshops, maar ook door bekende bedrijven als The New York Times en de NASA.

Wat maakt WordPress eigenlijk aantrekkelijk voor websiteontwikkelaars, blogwebsites en webwinkels? Het is super gebruiksvriendelijk, maar er is nog meer.

Easy

Er is geen technische kennis vereist om WordPress te downloaden en te installeren. Het inrichten gaat erg makkelijk via de overzichtelijke menu’s. WordPress geeft je de mogelijkheid om heel simpel een artikel met een plaatje daarbij online te laten zetten. Het bouwen van een website is dus wel heel makkelijk. Waar je voor de meeste CMS systemen een SQL training moet volgen, is dit binnen een paar uur te begrijpen.

Open Source

WordPress = open source. Dit betekent dat het gratis te downloaden is en je de broncode kan en mag aanpassen. Doordat er wereldwijd veel mensen aan werken, wordt de software dus ook elke dag beter en zorgt ervoor dat het systeem altijd goed en snel werkt.

Snelheid

Een WordPress website kun je snel online hebben. Als je weet wat je wilt, dan heb je binnen een paar dagen een ontwerp (desnoods via de template-websites) en kun je al bezoekers gaan trekken naar je website. Zorg er wel voor dat je je WordPress website altijd up-to-date houdt, van dan blijft deze snel laden en verlies je geen bezoekers.

Vindbaarheid

Google houdt van WordPress websites. Dit zijn namelijk de websites die een inhoud hebben die gestructureerd is, waardoor Google kan zorgen voor een goede ranking en je dus beter zichtbaar wordt als er wordt gezocht op de voor jou gerelateerde zoekwoorden.

SEO-plugins

WordPress is een koning als het gaat om plugins om beter gevonden te worden. De bekendste is Yoast en die MOET je dan ook downloaden. Punt. Hiermee kun je zelf al zoveel doen.

Kortom, zelf aan de slag of een website laten maken? Ga voor WordPress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *