Vaak zijn bedrijven of mensen bang om gebruik te maken van de cloud. Enigszins begrijpelijk omdat je niet weet welke organisatie achter de cloud in dienst is. Komt deze organisatie uit de VS dan valt de dienst en jouw gegevens onder het Amerikaanse recht. Dit is natuurlijk vervelend, omdat onze privacy wetgeving een stuk strenger is dan die van de VS.

Bij cloud diensten wordt er meestel per gebruiker per maand gerekend. Als bedrijf zijnde betaal je niet voor de aankoop van een server of softwarelicenties, echter je betaald een vast bedrag per maand. Dit bedrag betaal je dan voor de gehele dienst, dus de servers, onderhoud, capaciteit, backups en het beheer.

Online werken in de cloud is een grote stap voor bedrijven. De systeembeheerders zijn geacht hun servers en beheer over te laten aan externe partijen. Dan wordt de ICT afdeling meer een dienst dan een afdeling.

Maar de reden waarom bedrijven en mensen de cloud gebruik, is omdat de cloud oplossingen biedt. De wereld veranderd continu en de ontwikkelingen die plaatsvinden zijn lastig te volgen. Maar er bevinden zich echt kansen op dit gebied. De kosten vervallen als je softwareproducten afneemt vanuit de cloud. Er zijn ook geen installatiekosten voor de cloud. Het kan dus een aantal jaren probleemloos draaien zonder investering. Het systeembeheer moet gewoon worden doorbetaald. Ook als u een aantal uren systeembeheer uitspaart door gebruik van de cloud.