Gedurende de crisis is de ICT sector één van de hardst getroffen sectoren. De ontslagen in deze sector vielen bij bosjes en dat terwijl de jaren ervoor enorm is geïnvesteerd in opleidingen in deze sector. Maar er is goed nieuws, alhoewel, oud nieuws, want de ICT sector is al een tijdje enorm aangetrokken. De economische crisis is zo goed als voorbij en ICT wordt een steeds groter onderdeel van de digitalisering in bedrijven. ICT is weer booming en dat is goed nieuws!

Niet alleen zijn ICT’ers steeds meer nodig binnen bedrijven ook opzichzelfstaande ICT bedrijven komen als paddestoelen uit de grond. Met als gevolg dat er enorm veel ICT vacatures openstaan in Nederland. Niet alleen voor afgestudeerden of ervaren ICT’ers zijn er veel meer banen vrijgekomen. Ook zijn er veel meer ICT vacatures voor studenten vrijgekomen die naast hun studie ook praktijkervaring op kunnen doen in deze sector.

Maar wat doen ICT’ers nou precies? ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie, wat inhoudt dat zij zich bezig houden met computers, het schrijven van software en het onderhouden van websites en data. Een ICT’er is dus een specialist op het gebied van computer technologie.

Nu begrijp je dan ook wel dat ICT’ers steeds belangrijker worden in het tijdperk van appen, snappen, vloggen en ook hacken. Als je een carrière ambieert in de ICT wereld dan is nu het uitgelezen moment. Vooral voor jongeren en studenten lijkt de technologie die achter al hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen schuilt steeds dichter bij hun interesses te staan. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een foto op instagram te zetten of websites af te struinen. Maar nog veel interessanter is het als jij exact weet wat daar achter schuil gaat en hoe dat allemaal precies werkt. Bovendien kan je er een hoop geld aan verdienen en in welke sector je ook terecht komt, overal is het handig om verstand te hebben van computers.