De betekenis van glasvezel?

Glasvezel is een haardunne vezel, gemaakt van een speciaal type glas. Met behulp van licht wordt informatie verzonden via glasvezel en dit gebeurd supersnel. Door het aan en uitschakelen worden gegevens verstuurd en ontvangen. De pakketjes verplaatsen zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller het licht knippert, des te sneller de informatie wordt verzonden. Een verbinding via glasvezel is razendsnel. Signalen zoals televisie, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Verbindingen via glasvezel zijn vergelijkbaar met het berichten van een boodschap met behulp van een zaklantaarn. De informatie wordt ontcijferd door het verzenden en ontvangen van lichtpunten.

 

Glasvezel internet

Glasvezel internet is enorm populair door de snelheden die ermee behaald kunnen worden. Naast internet is het ook mogelijk om te bellen en televisie te kijken via glasvezel. Het nadeel van internet via glasvezel is dat het nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Als je van plan bent om te switchen van provider is het verstandig om te gaan vergelijken. Internet vergelijken is tegenwoordig heel normaal. Dit geldt ook voor glasvezel internet, alles in 1 of internet & Televisie.  

 

Glasvezel snelheden

De snelheden van glasvezel internet kunnen nogal variëren. Daarom is het verstandig om te kijken wat er precies haalbaar is op jouw postcode. Glasvezel vergelijken kan heel simpel door het invoeren van je postcode plus huisnummer. Je ziet dan gelijk welke snelheden er beschikbaar zijn. Een pluspunt van glasvezel is dat de upload gelijk is aan de download snelheid. Waarschijnlijk is de uploadsnelheid niet zo belangrijk voor jou en geldt dit alleen voor mensen die grote bestanden moeten verzenden of uploaden.