Betrouwbaar internet is noodzakelijk voor een goede bedrijfsvoering. Medewerkers die moeten wachten op programma’s die laden of storingen zijn killing voor de winst die je als bedrijf kan halen. Zakelijk glasvezel biedt de mogelijkheid van snel, betrouwbaar en stabiel internet. 100 Mbit of zelfs 1 Gbit/s up- en download is bijvoorbeeld vandaag de dag betaalbaar geworden. Glasvezel is niet afhankelijk is van de afstand tot de wijkcentrale en/of de kwaliteit van de beschikbare koperaderparen.

Hierdoor worden de aangeboden snelheden ook daadwerkelijk gehaald door de zakelijk internet providers.

In combinatie met een zakelijke glasvezelverbinding wordt doorgaans een betere Service Level Agreement (SLA) aangeboden door providers. Daarmee is zakelijk glasvezel dé oplossing voor betrouwbaar internet.

Bandbreedte gegarandeerd

Met glasvezel is je bedrijf verzekerd van de afgenomen snelheid, mits er gekozen is voor een 1:1 verbinding. Dit is anders dan bij een xDSL  koperverbinding (o.a. ADSL, SDSL of VDSL) wat nog door veel bedrijven gebruikt wordt. Dit type verbindingen is gevoelig voor externe factoren zoals:

  • De kwaliteit van de beschikbare aderparen en
  • Afstand tot de wijkcentrale,
  • Het weer. Bij slecht weer (regen/ sneeuw) kan een put vollopen en sluiting plaatsvinden op de aderparen, waardoor de bandbreedtes afnemen. Ook kan er overspraak op de verschillende aderparen optreden.

SLA

Zakelijk internet providers bieden voor klanten die glasvezel zakelijk gebruiken doorgaans standaard een hogere SLA dan op DSL-verbindingen.

Een storing wordt sneller verholpen en is er sprake van een kortere downtime.

In een SLA bij een glasvezelverbinding kan bijvoorbeeld overeengekomen zijn dat een storing door de provider binnen vier uur opgelost wordt. Een storing op een DSL-verbinding met doorgaans een lagere tot geen SLA, wordt opgelost wanneer de provider dit het beste uitkomt. Zo kan het dus zijn dat een organisatie meerdere dagen zonder internet zit, daar zit een bedrijf niet op te wachten.

Vaste IP-adressen, pinnen en alarm

Eén of meerdere vaste IP-adressen is vaak een must voor bedrijven. Bedrijven zijn afhankelijk van één of meerdere IP-adressen ten behoeve van een firewall, dan wel waarmee verschillende VPN-tunnels over het internet geconfigureerd kunnen worden. Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden om pinbetalingen en het alarm via je internetverbinding te laten lopen.

Mogelijkheden voor MKB

Het MKB heeft vaak support van ICT-service bedrijven die de internetverbinding “erbij leveren”. Dat levert doorgaans geen problemen op, behalve als er specifieke vragen zijn over traagheid, latency of uitval. Een mogelijke optie voor dit type bedrijven is DataWeb, specialist in zakelijk internet. Door de focus op alleen de verbinding zijn ze een goed verlengstuk voor bestaande ICT-service bedrijven.

Kortom: wanneer wil jij klaar zijn voor de toekomst? Stap nu over…