Uncategorized

Gemakkelijkheid van prepaid en internet

March 22, 2019 0

Overal en altijd in contact blijven met je vrienden is de afgelopen jaren steeds eenvoudiger geworden. Maak jij al gebruik van een applicatie als Whatsapp of Messenger? Het zijn slechts voorbeelden van apps, die je op je mobiele telefoon of tablet kunt installeren. Na het installeren hiervan heb je enkel nog een internetverbinding nodig, om daadwerkelijk te kunnen chatten. Er zijn verschillende manieren om je telefoon te verbinden met het internet. De goedkoopste oplossing is het gebruik van een WiFi-verbinding. Vaak hebben mensen thuis zo’n internetverbinding, evenals op hun werk. Een alternatief is het gebruik van mobiele data. Dit kan bijvoorbeeld met prepaid en sim only abonnementen.

 

Voordelen van een prepaid simkaart

Met name voor ouderen kan het gebruik van een prepaid simkaart interessant zijn. Met een prepaid simkaart betaal je per element wat je verbruikt. Dat wil zeggen dat per belminuut of per MB aan mobiele data wordt afgerekend door je provider. Op het moment dat het saldo van je prepaid simkaart verbruikt is, dien je hier nieuw tegoed aan toe te voegen. Dit doe je door een beltegoedkaart te kopen in een fysieke winkel of online. Wanneer je relatief weinig mobiele data verwacht te verbruiken, is een prepaid simkaart de goedkoopste oplossing.

 

Sim only abonnementen als alternatief

Een goed alternatief voor een prepaid simkaart, is het gebruik van een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag voor een x aantal belminuten en MB’s aan mobiele data. Tegenwoordig zijn er ook abonnementen, waarbij niet met MB’s maar met GB’s wordt gewerkt. Ideaal, wanneer je veel gebruik maakt van mobiele data om in contact te blijven met vrienden en familie. Zowel voor een prepaid simkaart als voor sim only abonnement geldt, dat het verstandig is om vooraf verschillende providers met elkaar te vergelijken.

Uncategorized2

TV Kopen, waar kijk je naar?

November 2, 2018 0

TV Kopen, waar kijk je naar?

Als je een TV koopt dan moet je wel weten waar je naar zoekt. Om informatie op te doen naar wat een ‘goede’ TV is, is het natuurlijk handig om te weten waar je naar moet kijken als je een TV uitkiest.

 

Features om op te letten tijdens een TV kopen

Een TV scherm en de kwaliteiten van dat scherm is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een TV. Vroeger toen er nog de grote bult-rug TV’s waren kwam de eerste flatscreen TV uit. Deze TV bestond vooral uit plasma screens, helaas zijn deze TV’s nauwelijks verkrijgbaar meer vanwege alle innovatie onder het TV domein. De plasma TV is een TV die veel energie nodig heeft en daardoor ongewild werd tegenover de LED TV’s. LED TV schermen, OLED’ of QLED-schermen zijn over het algemeen de TV schermen die we vandaag zien vanwege het lage gebruik in energie en de duurzaamheid die het met zich meebrengt. Deze TV schermen kunnen ook in 4K-schermen verschijnen. Dit zijn tot nu toe de TV schermen die de beste kwaliteit aan beeld geven (mits de beelden ook gefilmd zijn in 4K kwaliteit). 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd.

 

Beeldformaat om op te letten tijdens een TV kopen

Het beeldformaat is ook een belangrijk onderwerp om op te letten tijdens het kopen van een TV. Het formaat moet natuurlijk wel bij je huis passen. Een te grote TV kan zorgen voor pijnlijke ogen tijdens het TV kijken, een te kleine TV doet dit echter ook! Bij elk beeldformaat van de TV hoort een kijkafstand. Hieronder volgt een tabel waarbij het beeldformaat tegenover de geschikte kijkafstand staat.

 

Beeldformaat Kijkafstand
32’’ 205 cm
40’’ 260 cm
55’’ 350 cm
65’’ 410 cm

*let op, kijkafstanden zijn afgerond!

 

Natuurlijk is het geen must om je aan de kijkafstand te houden. Een grotere TV betekent namelijk ook een stapje dichterbij een bioscoop in huis!