Uncategorized

May 29, 2019 0

ICT omgeving beveiligen

Als organisatie is het hebben van een goede IT infrastructuur zeer belangrijk. Een goede infrastructuur kan je overigens alleen helpen wanneer deze ook daadwerkelijk goed beveiligd is.  Hoe kun je deze omgeving dan precies goed beveiligen? Als organisatie kan je namelijk flink in de problemen komen als er bepaalde bestanden worden gelekt. Wil je advies over wat te doen met de beveiliging. Ga dan naar je ICT bedrijf in Breda.

Toegang bepalen per medewerker

Als directie of eigenaar is het belangrijk om goed te kijken naar de toegang van de werknemers bij bepaalde bedrijfsbestanden. Kunnen alle medewerkers bijvoorbeeld bij gevoelige gegevens van het bedrijf en de klanten? Vooral bij net startende medewerkers moet hier goed naar gekeken worden. Daarnaast hebben ook niet alle medewerkers toegang nodig tot alle bestanden. Probeer dit dus als organisatie goed af te bakenen.

Maak een plan omtrent de beveiliging

Als organisatie is de veiligheid niet zomaar iets waar gemakkelijk over gedaan kan worden. Een lek kan enorme consequenties hebben en daarom is het hebben van een goed veiligheidsplan ook belangrijk. Hierin moet onder andere naar voren komen hoe de medewerkers met gevoelige informatie dienen om te gaan. Denk hierbij aan bestanden op persoonlijke telefoons of wat moet er gedaan worden zodra er een lek is in het systeem? Hoe moet er vervolgens worden gehandeld en wie moeten er op de hoogte worden gebracht. Voor het handelen bij een lek kan overigens ook een apart plan worden gemaakt.

Bewustzijn creëren bij de medewerkers

Het hebben van dergelijke plannen is allemaal wel heel erg leuk. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat de medewerkers dit ook daadwerkelijk volgen en exact weten hoe er gehandeld moet worden wanneer het zover is. Dit kan onder andere door dit door te nemen bij het inwerken van het nieuwe personeel. Daarnaast kan voor het huidige personeel 1x per jaar dit een keer goed worden doorgenomen. Hierdoor blijft iedereen van de huidige protocollen up to date.

Meer weten?

Wil je meer weten omtrent de ICT infrastructuur en waarom het zo belangrijk is voor je organisatie? Neem dan een kijkje in een zakelijk blog.

Uncategorized2

TV Kopen, waar kijk je naar?

November 2, 2018 0

TV Kopen, waar kijk je naar?

Als je een TV koopt dan moet je wel weten waar je naar zoekt. Om informatie op te doen naar wat een ‘goede’ TV is, is het natuurlijk handig om te weten waar je naar moet kijken als je een TV uitkiest.

 

Features om op te letten tijdens een TV kopen

Een TV scherm en de kwaliteiten van dat scherm is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een TV. Vroeger toen er nog de grote bult-rug TV’s waren kwam de eerste flatscreen TV uit. Deze TV bestond vooral uit plasma screens, helaas zijn deze TV’s nauwelijks verkrijgbaar meer vanwege alle innovatie onder het TV domein. De plasma TV is een TV die veel energie nodig heeft en daardoor ongewild werd tegenover de LED TV’s. LED TV schermen, OLED’ of QLED-schermen zijn over het algemeen de TV schermen die we vandaag zien vanwege het lage gebruik in energie en de duurzaamheid die het met zich meebrengt. Deze TV schermen kunnen ook in 4K-schermen verschijnen. Dit zijn tot nu toe de TV schermen die de beste kwaliteit aan beeld geven (mits de beelden ook gefilmd zijn in 4K kwaliteit). 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd.

 

Beeldformaat om op te letten tijdens een TV kopen

Het beeldformaat is ook een belangrijk onderwerp om op te letten tijdens het kopen van een TV. Het formaat moet natuurlijk wel bij je huis passen. Een te grote TV kan zorgen voor pijnlijke ogen tijdens het TV kijken, een te kleine TV doet dit echter ook! Bij elk beeldformaat van de TV hoort een kijkafstand. Hieronder volgt een tabel waarbij het beeldformaat tegenover de geschikte kijkafstand staat.

 

Beeldformaat Kijkafstand
32’’ 205 cm
40’’ 260 cm
55’’ 350 cm
65’’ 410 cm

*let op, kijkafstanden zijn afgerond!

 

Natuurlijk is het geen must om je aan de kijkafstand te houden. Een grotere TV betekent namelijk ook een stapje dichterbij een bioscoop in huis!